Снимка Pexels Екип на Еврокомисията ще замине за Лондон във вторник

...
Снимка Pexels Екип на Еврокомисията ще замине за Лондон във вторник
Коментари Харесай

Великобритания заяви, че остават значителни различия с Евросъюза относно протокола за Северна Ирландия в споразумението за Брекзит.

Снимка Pexels 

Екип на Еврокомисията ще замине за Лондон във вторник за няколкодневни интензивни полемики, се споделя в изказване от офиса на премиера Борис Джонсън. В края на седмицата предстоят  и диалози сред английския министър за Брекзит Дейвид Фрост и заместник-председателя на Еврокомисията Марош Шефчович.

Според контрактуваното в съглашението сега стоките сред Англия и Северна Ирландия са обект на митнически инспекции, само че Лондон и Брюксел нямат единодушие по какъв начин тъкмо да ги ползват, добавя БНР.

Евросъюзът направи серия от оферти за понижаване на напрежението, които включват облекчение на инспекциите и канцеларската работа, само че съгласно някои на Острова те целят разделяне сред Лондон и Белфаст. Британската страна е недоволна и от ролята на Европейския съд по спазването на сделката.

В четвъртък обаче министърът по европейските въпроси на Ирландия Томас Бърн сподели, че разногласието може да откри решение до седмици.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР